Kynutý koláč s jablečnými kroužky

Dva koláče s rozinkami a oranžátem, zdobené jablky a rozinkami, upečené v remosce.


4.56x
75 min

Postup přípravy

Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a v teple necháme vzejít kvásek. Rozinky namočíme do pomerančového likéru.

V míse smícháme mouku s cukrem i solí. Přidáme tuk, vejce i kvásek. Dobře vymícháme a nakonec přimícháme oranžát a polovinu okapaných rozinek. Těsto rozdělíme na dvě části, které necháme v teple vykynout.

Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na tenká kolečka. Jablečné kroužky zakapeme pomerančovou šťávou.

Polovinu vykynutého těsta ve vymazané a vysypané remosce pomocí dlaní rozprostřeme a poklademe polovinou jablečných kroužků. Do kroužků rozdělíme polovinu zbylých rozinek a koláč upečeme podle návodu k remosce.

Stejným způsobem upečeme i druhý koláč. Hotové horké kynuté koláče s jablečnými kroužky posypeme skořicovým cukrem.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý koláč s jablečnými kroužky

Zpět na recept