Kynutý borůvkový koláč s drobenkou

Recept na výborný koláč z kynutého těsta posypaný drobenkou.


4.6139x
60 min
7×

Ingredience

těsto

60 gcukr
1 špetkasůl
100 gmáslo
2 ksžloutek
250 mlmléko
30 gdroždí
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka

drobenka

100 gmáslo
200 gcukr moučka
200 ghrubá mouka

podle potřeby

borůvky

Postup přípravy

Z trošky vlažného oslazeného mléka, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme se solí. K mouce přidáme vyběhnutý kvásek, žloutky, cukr, vanilkový cukr, zbytek mléka a rozpuštěné máslo. Těsto nejprve zpracujeme vařečkou a jakmile se nám těsto spojí, přendáme ho na pomoučněný vál. Těsto zpracujeme tak, aby bylo vláčné, pružné a přestalo se lepit. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo jen vyložíme pečící kartou. Těsto vyválíme a pomocí válečku si ho přeneseme na plech. Koláč posypeme borůvkami a potom drobenkou. Drobenku jsme si připravili z hrubé mouky, změklého másla a cukru moučka. Koláč necháme 20 minut odpočinout. Koláč pečeme 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Koláč po upečení necháme vychladnout a můžeme nakrájet. Kynutý borůvkový koláč s drobenkou podáváme se šlehačkou ke kávě nebo čaji.


Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč


Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!


Nestačí


Recept na kynuté lívance s borůvkovým Extra Jamem a zakysanou smetanou


Jemné, nadýchané a doplněné výborným džemem s kousky celých borůvek. Takové jsou lívance, které si dnes připravíme krok za krokem.


Recept

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý borůvkový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.