Kynuté těsto z majonézy

Těsto na buchty, koláče, housky nebo vdolky.


4.815x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. V hrníčku smícháme droždí, trochu mléka a 2 lžíce cukru.

Do mísy dáme ostatní ingredience, přidáme vykynutý kvásek a dobře promícháme. Necháme kynout pouze dobu, než si připravíme plech, který vymažeme nebo poklademe pečícím papírem. Dále si zatím připravíme buď náplně do vybraného pečiva a můžeme začít tvořit z těsta.

Hotové sladké z těsta pomažeme rozkvedlaným vejce nebo sádlem. Vynikající jsou sladké makové housky. Těsto z majonézy pečeme asi 20 - 30 minut. Rozpálená trouba předem a při prvním plechu ztlumíme na 150 °C.

Upečené sladké podáváme.
user-icon

autor májíček


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté těsto z majonézy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká