Kynuté sýrové rohlíky

Skvělé, když nemáme doma čerstvé pečivo. Celkem jednoduchý recept.


5.015x
60 min
2×

Postup přípravy

Z kvasnic, poloviny teplého mléka a lžičky cukru uděláme kvásek. Do osolené mouky přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které hněteme dost dlouho. Těsto necháme vykynout na teplém místě.

Z vykynutého těsta vyválíme plát silný asi 5mm a vykrajujeme trojúhelníky, které stáčíme do ruliček. Takto připravené rohlíky klademe na plech vyložený pečícím papírem a ještě chvíli je necháme kynout. Pomažeme je rozšlehaným vejcem, posypeme špetkou soli a strouhaným sýrem. Kynuté sýrové rohlíky pečeme při 180 °C zhruba 20 - 25 minut, než zezlátnou.

Kynuté sýrové rohlíky podáváme teplé nebo i studené.
user-icon

autor Lucie.V1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté sýrové rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká