Do mísy dáme mouku a uděláme do ní důlek. Do důlku přidáme všechen cukr, nadrobíme droždí a zalijeme hrnkem vlažného mléka.
Jakmile kvasnice vzejdou, přidáme zbytek vlažného mléka, vejce, sůl a důkladně promícháme v řídké těsto, které potom kynutím výrazně zhoustne. Necháme vykynout asi na dvojnásobek.
Těsto nanášíme naběračkou na rozpálenou máslem potřenou pánev. Palačinky smažíme po obou stranách do světle hněda. Kynuté palačinky podáváme potřené marmeládou podle chuti, úhledně srolované a lehce pocukrované na talíři.
cukr, vejce, droždí - jako na 6 porcí, jen mouky 500g a mléka 1litr. Z uvedeného receptu je těsto moc řídké. Nalévat se musí na hodně rozpálenou pánev, potom se netrhá.
Alena
Komentář k receptu Kynuté palačinky
Recept jsem vyzkoušela z poloviční dávky. Palačinky chutnají dost dobře, jen nevím, jestli v něčem dělám chybu..? Dělají se mi těžce..když naliju těsto na, jak vy píšete " na peroutkou máslem potřené pánvi", tak ipřesto se mi těsto přilepí a to už je zespodu dost hnědé, takže to nepodebírám syrové..a vždy se mi to těsto "zmuchlá" a při otočení už tak zůstane :( a dělají se tam bubliny, ale to je myslim dost pochopitelný kvůli kvásku, že? :)