Kynuté lívance

Recept na lívance z kynutého těsta.


4.6161x
30 min
9×

Postup přípravy

Mléko nalijeme do hlubšího hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru. Takto uděláme kvásek.

Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou. Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Vydržíme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsta by mělo být jednou tolik.

Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme z obou stran.

Když jsou kynuté lívance hotové, mažeme je marmeládou a sypeme tvarohem. Lívanečky můžeme ozdobit i šlehačkou nebo kousky ovoce.
user-icon

autor Mňamka 1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté lívance

Zpět na recept