Maminčiny jablkové lívance

Recept na české lívance, těsto je s jablíčky a skořicí.


4.957x
30 min
5×

Postup přípravy

Sladší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Vejce rozšleháme s mlékem. Mouku, cukr, vanilkový cukr a špetku soli promícháme, nezapomeneme přidat také prášek do pečiva. Suchou směs postupně přimícháme k tekuté a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a mletou skořici.

Pánev na lívance rozpálíme a potřeme olejem. Do každého kolečka vlijeme těsto, necháme zatáhnout, osmažit 3 - 4 minuty a obrátíme. Takto postupujeme do vyčerpání těsta.

Maminčiny jablkové lívance podáváme ještě teplé, sypeme moučkovým cukrem a zdobíme jablíčky, meduňkou a podle chuti můžeme přidat i kopeček mascarpone či zakysané smetany.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny jablkové lívance

Zpět na recept