Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj droždí, polohrubou mouku a cukr. Vše dobře promícháme a těsto na lívanečky necháme čtvrt hodiny kynout. Z těsta smažíme na rozpálené pánvi s olejem zlatavé kynuté lívance. Během smažení si připravíme omáčku. Jahody dáme podusit s máslem a sirupem do kastrůlku. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Když jsou jahody téměř měkké, přidáme hrušky, cukr a med. Omáčku ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme trochou solamylu rozmíchaným v troše vody. Jahodovou omáčku již jen krátce povaříme. Kynuté lívance rozdělíme na talíře a přelijeme je jahodovou omáčkou. Kynuté lívance s jahodovou omáčkou ozdobíme grankem, šlehačkou a ihned podáváme.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.

Recept na tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou krok za krokem
Tentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete!

Autor:Vilienka




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena