Kynuté koláčové kolo

Recept na kynutý koláč potřený sladkým jogurtem a zdobený meruňkami a drobenkou.


3.76x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
120 gmáslo
2 ksžloutek
100 gcukr moučka
400 gpolohrubá mouka
200 mlvlažné mléko
1 lžičkapomerančová kůra

drobenka

50 gmáslo
50 gcukr krupice
50 ghrubá mouka

těstíčko

0.5 kostkydroždí
1 lžícecukr krupice
1 lžícepolohrubá mouka
50 mlvlažné mléko

podle potřeby

polohrubá mouka

na ozdobu

1 sklenicekompotované meruňky

na potření

200 govocný jogurt (Hollandia)

Postup přípravy

Droždí (opravdu jenom polovinu kostky) rozdrobíme do misky, přidáme lžíci mouky i cukru, přilijeme mléko, promícháme a necháme v teple vykynout. Žloutky utřeme s pomerančovou kůrou a vmícháme mléko. Mouku smícháme ve větší míse s cukrem a špetkou soli, uprostřed uděláme důlek. Nalijeme žloutkovou směs, kvásek a rozpuštěné máslo. Vařečkou vymícháme středně tuhé nelepivé těsto, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 60 minut kynout. Mouku s cukrem a povoleným máslem rukama zpracujeme na drobenku. Vykynuté těsto přendáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a malým válečkem rozválíme, popřípadě rukama vytaháme ke krajům. Okraje mírně zvýšíme, těsto potřeme ovocným jogurtem a poklademe okapanými meruňkami. Vše zasypeme drobenkou. Kynuté koláčové kolo vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 175 °C. Kynuté koláčové kolo nakrájíme na čtvrtky a podáváme k čaji, kávě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynuté koláčové kolo

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena