Kynuté koláčky

Klasické kynuté koláče s nádivkou.


4.139x
120 min

Postup přípravy

Do hrnečku si nalijeme asi 1,5 dl vlažného mléka, trošku cukru a rozdrobíme kostku kvasnic. Přikryjeme a necháme na teplém místě vzejít. Mezitím si do vyšší mísy odvážíme mouku, v kastrůlku si rozpustíme máslo a necháme prochladnout. K rozpuštěnému máslu vyklepneme žloutky a rozmícháme. Nyní k mouce přidáváme postupně vzešlý kvásek, máslo se žloutky, cukr, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru a asi 1dl mléka. Dobře všechno dohromady smícháme, až se těsto nelepí. Pokud je moc tuhé, přidáme trošku mléka. Těsto na koláče přikryjeme čistou utěrkou. Na teplém místě necháme vzejít. Těsto kyne podle teploty okolí asi 1,5 hodiny. Mezitím ho občas promícháme. Z vykynutého těsta si pomoučněnou rukou odebíráme kousky asi velikosti pingpongového míčku, ne více, těsto ještě nakyne při pečení. V rukách si těsto trošku roztáhneme do stran a plníme náplní podle chuti - tvarohová, maková, jablečná. Okraje pevně spojíme, aby náplň nevytekla a klademe spojenou stranou na plech s pečícím papírem. Necháme si mezi koláčky místo, protože ještě při pečení nabudou. Každý koláček trošku zploštíme a posypeme drobenkou. Kynuté koláčky pečeme ve vyhřáté troubě do světle hněda. Čas je závislý podle druhu trouby. Hotové kynuté koláčky pocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Pájina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena