Vaření.czReceptyKynuté knedlíky dělobuchy

Kynuté knedlíky dělobuchy

Jednoduché, chutné jak za tepla, tak i za studena. Recept mám od své babičky a už jej vyzkoušelo mnoho mých kamarádek.


4.424x
90 min
1×

Postup přípravy

Do hlubší mísy si dáme prosátou mouku se špetkou soli. Z poloviny vlažného mléka, asi 1/2 lžičky cukru a rozdrobených kvasnic necháme v hrnečku na teplém místě vzejít kvásek. Pak kvásek vlijeme do mísy k mouce, do zbylého mléka dáme 2 žloutky a znovu trošku cukru. Rozmícháme a přidáme do mísy, kde vše mícháme dohromady ručním šlehačem tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout. Pak si lžící odebíráme malé hromádky, v dlaních je mírně roztáhneme, naplníme podle chuti marmeládou, tvarohovou náplní. Kynuté knedlíky zabalíme a dáme na vymazaný pařáček vařit asi 5 - 8 minut podle velikosti. Děláme je spíše menší, nad párou ještě vykynou a zvětší se. Kynuté knedlíky zkusíme špejlí, jestli jsou uvnitř hotové. Kynuté knedlíky dělobuchy na talíři sypeme cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Pokud se nesní hned, jsou chutné i za studena.
user-icon

autor Pájina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté knedlíky dělobuchy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena