Kynuté borůvkové knedlíky

Česká klasika z borůvek, připravená pomocí domácí pekárny.


4.376x
60 min
8×

Postup přípravy

Do nádoby domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, nasypeme půlku mouky a přidáme vejce. Pekárnu zapneme na program příprava těsta. Když pekárna začne míchat, postupně přidáváme zbylou mouku, aby se těsto dobře prodělalo.

Z vykynutého těsta nakrájíme kousky, které rozmáčkneme na placičku. Kynutou placku plníme borůvkami a tvoříme knedlíky.

Kynuté borůvkové knedlíky dáváme do vařící vody a po 5 minutách je otočíme. Vaříme je asi 15 minut a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyšla pára a knedlíky se neslily.

Kynuté borůvkové knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kynuté borůvkové knedlíky patří mezi jídla, která se dobře zmrazují, proto je tento recept na větší počet knedlíků.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté borůvkové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká