Ananas nakrájíme na kostičky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnce rozpustit a mléko ohřejeme.
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci tekutého medu a špetku soli. Do mísy prosejeme mouku, do středu rozklepneme vejce, přilijeme zbylý med a mléko s droždím. Ze stran suroviny zahrneme moukou.
Přidáme nakrájené rozměklé máslo, citronovou (pomerančovou) kůru a ananas i s rumem. Důkladně zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout.
Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme sekané mandle, zalijeme je vykynutým těstem a necháme ještě 10 minut kynout.l
Pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě (200°C) při 180°C. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem.
Částečně prochladlou medovou bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme.