Kynutá medová bábovka

Bábovka slazená medem vhodná i pro diabetiky.


4.3125x
120 min
2×

Postup přípravy

Ananas nakrájíme na kostičky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnce rozpustit a mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci tekutého medu a špetku soli. Do mísy prosejeme mouku, do středu rozklepneme vejce, přilijeme zbylý med a mléko s droždím. Ze stran suroviny zahrneme moukou. Přidáme nakrájené rozměklé máslo, citronovou (pomerančovou) kůru a ananas i s rumem. Důkladně zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout. Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme sekané mandle, zalijeme je vykynutým těstem a necháme ještě 10 minut kynout.l Pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě (200°C) při 180°C. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem. Částečně prochladlou medovou bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutá medová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena