Kynutá medová bábovka

Bábovka slazená medem vhodná i pro diabetiky.


4.3125x
120 min
2×

Postup přípravy

Ananas nakrájíme na kostičky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnce rozpustit a mléko ohřejeme.

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci tekutého medu a špetku soli. Do mísy prosejeme mouku, do středu rozklepneme vejce, přilijeme zbylý med a mléko s droždím. Ze stran suroviny zahrneme moukou.

Přidáme nakrájené rozměklé máslo, citronovou (pomerančovou) kůru a ananas i s rumem. Důkladně zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout.

Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme sekané mandle, zalijeme je vykynutým těstem a necháme ještě 10 minut kynout.l

Pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě (200°C) při 180°C. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem.

Částečně prochladlou medovou bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutá medová bábovka

Zpět na recept