Kynutá buchta se švestkami a drobenkou

Chutná buchta z polotuhého kynutého těsta s ovocem.


4.420x
90 min

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáme vlahé mléko. Nakonec prohněteme s rozpuštěným vychladlým tukem tak, aby se těsto nelepilo na stěny nádoby. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto rozprostřeme do pekáčku s vyšším okrajem, poklademe půlkami švestek a posypeme drobenkou, kterou si připravíme smícháním mouky, změklého másla a cukru. Směs rukama mneme dokud nevznikne sypká hmota.
Hotovou buchtu můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
user-icon

autor ejmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutá buchta se švestkami a drobenkou

Zpět na recept