Květákové překvapení

Recept na chuťově zajímavý pokrm z květáku, brambor, nivy a mletého masa. Výborný oběd nebo večeře pro vícečlennou rodinu.


5.09x
75 min
1×

Ingredience

10 ksvejce
10 ksbrambory
1 hrnekmléko
1 kscibule
1 kskvěták
200 gniva
350 gmleté maso

podle chuti

sůl
1-2 lžícepodravka
mletý černý pepř
1 lžícemletý muškátový oříšek

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Středně velký květák uvaříme a mezitím dáme na olej zesklovatět cibuli, potom přidáme mleté maso. Směs osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařený květák nakrájíme nadrobno. Nakrájené brambory vyskládáme na vymaštěný plech. Další vrstva bude cibule s mletým masem. Navrch položíme tenké plátky nivy. Nakrájený květák okořeníme podravkou a nakupíme ho na nivu. Celý plech opět ukončí vrstva nakrájených brambor. Připravenou směs dáme péct do trouby předehřáté na 220 °C. Těsně před dopečením celý plech s květákovým překvapením přelijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem. Květákové překvapení dopečeme dozlatova. Květákové překvapení s mletým masem ihned po dopečení podáváme jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové překvapení

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena