Květákové placičky s uzeninou

Jednoduché, rychlé a výtečné jídlo ke všednímu obědu.


3.617x
30 min

Postup přípravy

Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je povaříme. Opravdu jen malinko, aby lehce změkl, ale nerozpadal se. Květák necháme vychladnout.

Vychladlý květák spolu s uzeninou nastrouháme na hrubém struhadle. Salám můžeme nakrájet nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V případě, že jsme vegetariáni, vynecháme salám. Do květáku vmícháme žloutky, mouku, mléko a podle chuti osolíme a opepříme. Směs lehce promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do hmoty.

Květákovou hmotu nabíráme lžící a smažíme v rozpáleném oleji.

Květákové placičky s uzeninou podáváme s brambory, dochucovacími omáčkami a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Pigi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové placičky s uzeninou

Zpět na recept