Vaření.czReceptyKvětákové lívance s krémem

Květákové lívance s krémem

Snadný a rychlý recept na přípravu lívanců s květákem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Jsou dobré i jako příloha ke grilovaným masům.


4.383x
45 min
17×

Ingredience

2 ksvejce
250 mlmléko
2 špetkyprášek do pečiva
200 gpolohrubá mouka
0.5 ksmenší květák

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

krém

1 lžícemajonéza light
1 kelímekzakysaná smetana
1 lžičkasladký kečup
1 lžičkahrubozrnná hořčice

Postup přípravy

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Měkký květák zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme na sítu odkapat a vychladnout. Ze zakysané smetany, majonézy, hořčice a kečupu ušleháme hladký krém, který podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet. Z mouky, prášku do pečiva, vajec a mléka ručním šlehačem připravíme hladké těstíčko. Vychladlý květák drobně usekáme a vmícháme do těstíčka. Směs osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem. Na rozehřátém oleji tvoříme pomocí malé naběračky lívance, které pečeme z obou stran dozlatova. Květákové lívance podáváme s ochuceným krémem ze zakysané smetany a čerstvou zeleninou. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory. Skvěle chutnají i jako příloha při grilovaní.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květákové lívance s krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena