Květákové kari karbanátky

Zeleninové karbanátky pro vegetariány. Jsou voňavé a barevné.


4.817x
60 min
2×

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve slané vodě a scedíme. Pak je necháme vychladnout. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Vychladlý květák rozsekáme nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků ušleháme sníh. K zelenině přidáme žloutky, kari koření, sekanou zelenou petrželku. Hmotu osolíme, zahustíme strouhankou a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Ze směsi tvoříme karbanátky, které můžeme ještě obalit ve strouhance.

Květákové kari karbanátky smažíme nejlépe na řepkovém, palmovém nebo olivovém oleji.

Hotové květákové kari karbanátky podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.
user-icon

autor slona


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové kari karbanátky

Zpět na recept