Květákové karbanátky

Rozhodně mnohem chutnější varianta obyčejného obalovaného květáku. Rychlé, chutné, nenáročné.


4.267x
45 min
6×

Ingredience

3 ksvejce
1 kskvěták
2 lžícehladká mouka
200 gsýr eidam

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý zázvor

podle potřeby

kukuřičná strouhanka
klasická strouhanka

Postup přípravy

Jednotlivé květákové růžičky uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. V míse rozmačkáme květák šťouchadlem na kaši.

Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, mouku, kukuřičnou strouhanku, nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti mletý zázvor a sůl. Zamícháme.

Lžící vykrajujeme karbanátky, které obalíme v obyčejné strouhance a smažíme dozlatova.

Květákové karbanátky podáváme s vařenými brambory. Jako příloha je vhodný též okurkový nebo rajčatový salát.
user-icon

autor Jolanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena