Květákové karbanátky

Rozhodně mnohem chutnější varianta obyčejného obalovaného květáku. Rychlé, chutné, nenáročné.


4.267x
45 min
6×

Postup přípravy

Jednotlivé květákové růžičky uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. V míse rozmačkáme květák šťouchadlem na kaši.

Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, mouku, kukuřičnou strouhanku, nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti mletý zázvor a sůl. Zamícháme.

Lžící vykrajujeme karbanátky, které obalíme v obyčejné strouhance a smažíme dozlatova.

Květákové karbanátky podáváme s vařenými brambory. Jako příloha je vhodný též okurkový nebo rajčatový salát.
user-icon

autor Jolanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové karbanátky

Zpět na recept