Květákové karbanátky

Rozhodně mnohem chutnější varianta obyčejného obalovaného květáku. Rychlé, chutné, nenáročné.


4.267x
45 min
6×

Postup přípravy

Jednotlivé květákové růžičky uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. V míse rozmačkáme květák šťouchadlem na kaši. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, mouku, kukuřičnou strouhanku, nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti mletý zázvor a sůl. Zamícháme. Lžící vykrajujeme karbanátky, které obalíme v obyčejné strouhance a smažíme dozlatova. Květákové karbanátky podáváme s vařenými brambory. Jako příloha je vhodný též okurkový nebo rajčatový salát.
user-icon

autor Jolanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květákové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena