Zdravé jídlo z naší zahrádky.
80 g | olej |
sůl | |
3 ks | vejce |
40 g | máslo |
strouhanka | |
2 ks | cibule |
600 g | květák |
1 ks | rohlík |
pepř | |
150 g | žampiony nebo houby |
mléko nebo vývar |
Čerstvý květák nejprve rozebereme na růži4ky, které propláchneme, osušíme a pokrájíme na drobné kousky. Necháme podusit na cibulce s máslem. Rohlík pokrájíme na kolečka, která zvlhčíme vývarem nebo mlékem. Uhněteme společně s máslem, cibulkou nakrájenou najemno a se 3 žloutky.
Houby nakrájáme najemno a podusíme. Květák spojíme s rohlíkem, okořeníme, přidáme houby a osolíme. Z bílků připravíme tuhý sníh, lehce jej vmícháme do směsi a podle potřeby těsto zahustíme strouhankou. Namočenou rukou vytvarujeme karbanátky. Ještě obalíme v mouce a nakonec smažíme v rozpáleném oleji.
Nejlepší karbanátky jsou s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena