Květákové karbanátky s houbami 1

Kombinace květáku a hub nám připraví neobyčejný gurmánský zážitek.


4.316x
75 min

Postup přípravy

Nakrájené očištěné houby krátce dusíme ve vlastní šťávě, pak přidáme máslo. Poté dusíme ještě dalších 10 minut.

Očištěný a na růžičky rozdělený květák uvaříme téměř doměkka a necháme ho vychladnout.

Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.

Květák, žemle a uvařené brambory umeleme na masovém strojku. Do vzniklé hmoty přidáme dušené houby, vejce, uzené maso nakrájené nadrobno, sekanou petrželku, sůl, pepř a na zahuštění strouhanku.

Směs dobře promícháme a tvoříme z ní karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a strouhance.

Opékáme je na oleji po obou stranách. Jsou křehké, a proto se musí opatrně obracet.

Ke květákovým karbanátkům s houbami nám jako příloha postačí chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákové karbanátky s houbami 1

Zpět na recept