Květák s rýží

Recept na květák trochu jinak.


3.410x
30 min
1×

Ingredience

1 kscibule
1 lžičkakmín
6 dlvoda
250 grýže
250 gkvěták
0.5 lžičkykari

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vypranou rýži namočíme asi na 30 minut do vody. Omytý květák rozdělíme na růžičky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na horkém oleji opečeme květák do zhnědnutí, vyjmeme a dáme stranou. Potom opražíme kmín, stačí 1 - 2 minuty. Přidáme cibuli a restujeme, až je zlatavá. Přidáme okapanou rýži a pražíme ještě 3 minuty. Zalijeme vodou, přidáme kari, sůl a vaříme 5 minut. Až teď přidáme květákové růžičky, přikryjeme a necháme vydusit do vypaření vody a změknutí rýže. Květák s rýží podáváme s okurkovým salátem.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena