Květák po thajsku

Opečená zelenina s rýží a restovaným květákem.


4.65x
60 min
1×

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rýži uvaříme doměkka, propláchneme a udržujeme teplou.

Papriku, pórek i cibuli očistíme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Česnek a zázvor nakrájíme na plátky.

Rozpálíme olej, nasypeme papriky a promícháme. Pak přisypeme česnek, zázvor, cibuli i pórek a na velkém plameni zeleninu opečeme. Pak přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno, kokosové mléko a sójovou omáčku. Směs za stálého míchání dusíme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme růžičky květáku a necháme je orestovat.

Květák servírujeme s rýží obložený dušenou zeleninou.

Pokud kokosové mléko neseženeme, svaříme lžíci kokosu v 1 dl mléka. Takto můžeme výjimečně kokosové mléko nahradit.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák po thajsku

Zpět na recept