Kváskový chléb

Chléb inspirovaný jinou kuchařkou, jen jsem si jej upravila na míru. Mouku lze měnit podle chuti. Část lze nahradit špaldovou nebo celozrnnou pšeničnou moukou.


3.97x
1×

Postup přípravy

V míse smícháme obě mouky, lžičku soli a semínka. Přidáme kvásek s vodou a vytvoříme těsto. Mísu zabalíme do igelitového sáčku a necháme stát přes noc. Druhý den vařečkou promícháme, spíše těsto překládáme, abychom do něj zapracovali vzduch a necháme 15 minut odpočinout. Po 15 minutách těsto přemístíme do formy, opět zabalíme do igelitového sáčku a necháme stát další 2 hodiny. Po 2 hodinách odstraníme igelitový sáček a pečeme nejprve 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Nakonec kváskový chléb obrátíme, aby se propekl z obou stran a pečeme ještě 10 minut. Upečený kváskový chléb vyklopíme na mřížku. Jakmile vychladne, zabalíme jej do utěrky. Z uvedeného množství upečeme chléb ve větší formě na srnčí hřbet, nebo můžeme použít kulatou dortovou formu.


Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem


Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.


Recept


Milujete pečivo? Výběr redakce nejlépe hodnocených receptů na domácí rohlíky a housky


Recepty na krásně křupavé a nadýchané domácí pečivo, které povýší každou snídani či svačinu na vyšší příčku.


Milujete

user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kváskový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká