Výborný lehký a dietní recept na kuskus s kuřecím masem.
2 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
250 g | kuskus |
500 g | kuřecí prsa |
1 balíček | mražená zelenina |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová kůra | |
kari koření | |
mletý kmín | |
mletá sladká paprika | |
podle potřeby | |
slunečnicový olej |
Nakrájíme si cibuli a kuřecí maso na kostičky, velikost záleží na nás. Omyjeme a očistíme zeleninu nebo použijeme zmraženou zeleninovou směs. Osobně mám velmi ráda směs Thai Wok. Na pánev kápneme slunečnicový olej a necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme kuřecí maso, osolíme, přidáme špetku mletého kmínu, lahůdkové mleté papriky, kari koření a můžeme přidat i malinko citronové kůry. Podlijeme 2 lžícemi vody a necháme dusit. Až se maso krásně zatáhne, můžeme kápnout malinko sójové omáčky, která dodá masu úžasnou chuť. Přidáme zeleninu a opět dusíme, než zelenina změkne. Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Tedy do 250 g kuskusu dáme 3 lžíce oleje. Mezitím si do hrnce připravíme 250 ml horké vody, přidáme 1 kávovou lžičku soli a vlijeme do kuskusu. Počkáme, dokud se voda nevsákne do kuskusu (minutka). Poté odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme v klidu asi 3 minuty. Poté přidáme lžíci másla a ještě chvíli povaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Promícháváme vidličkou, aby se zrníčka kuskusu od sebe oddělila. Kuskus s kuřecími prsy podáváme odděleně.
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor em.
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena