Vaření.czReceptyKuřecí stehýnka dvou chutí

Kuřecí stehýnka dvou chutí

Příprava zabere vzhledem k marinování trošku více času, ale výsledek stojí za to.


4.827x
60 min
1×

Ingredience

1 kgkuřecí stehýnka

marináda

3 stroužkyčesnek
1 špetkarozmarýn
3 lžícemed
2 lžíceolivový olej
15 lístkůčerstvá bazalka
1 špetkazelený pepř
1.5 dlbalsamikový ocet

podle chuti

2 špetkysůl

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Balsamikový ocet, med, olivový olej, prolisovaný česnek, čerstvou bazalku a rozmarýn smícháme. Podle chuti přidáme sůl i pepř. Marinádu šleháme do té doby, než vytvoří kapalné ingredience emulzi. Hotovou marinádou zalijeme v míse očištěná a omytá stehýnka a řádně promícháme. Vložíme do lednice a marinujeme přes noc. Ráno i večer stehýnka v míse znovu promícháme. Druhý den stehýnka naskládáme na pekáč, přelijeme trochou zbylé marinády a dáme péct asi na 180 °C. Po zhruba 20 - 25 minutách stehýnka otočíme, přelijeme zbytkem marinády a necháme 15 - 25 minut dopéct podle potřeby. Upečená kuřecí stehýnka dvou chutí podáváme s vařenou rýží smíchanou s restovanou kukuřicí nebo jinou zeleninu. V jídle se snoubí slaná chuť se sladkou chutí zapečeného medu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehýnka dvou chutí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena