Kuřecí stehýnka dvou chutí

Příprava zabere vzhledem k marinování trošku více času, ale výsledek stojí za to.


4.827x
60 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Balsamikový ocet, med, olivový olej, prolisovaný česnek, čerstvou bazalku a rozmarýn smícháme. Podle chuti přidáme sůl i pepř. Marinádu šleháme do té doby, než vytvoří kapalné ingredience emulzi. Hotovou marinádou zalijeme v míse očištěná a omytá stehýnka a řádně promícháme. Vložíme do lednice a marinujeme přes noc. Ráno i večer stehýnka v míse znovu promícháme.

Druhý den stehýnka naskládáme na pekáč, přelijeme trochou zbylé marinády a dáme péct asi na 180 °C. Po zhruba 20 - 25 minutách stehýnka otočíme, přelijeme zbytkem marinády a necháme 15 - 25 minut dopéct podle potřeby.

Upečená kuřecí stehýnka dvou chutí podáváme s vařenou rýží smíchanou s restovanou kukuřicí nebo jinou zeleninu. V jídle se snoubí slaná chuť se sladkou chutí zapečeného medu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehýnka dvou chutí

Zpět na recept