Kuřecí steak a tarhoňa s anglickou slaninou

Recept na klasické steaky se zajímavou přílohou.


1.530x
90 min

Postup přípravy

Kuřecí steaky osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme odstát při pokojové teplotě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Na hluboké pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme tarhoňu, kterou zarestujeme. Dále si svaříme asi 1,5 dl vody a necháme v ní rozpustit masox nebo vegetu. Zarestovanou tarhoňu tímto vývarem průběžně podléváme a za stálého mícháni a dolevání dusíme tarhoňu doměkka, až se nám vyrestuje všechen vývar a zůstane nám na pánvi samotná těstovina. Nakonec si zprudka osmažíme kuřecí steaky po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme 1 lžičkou hladké mouky, zarestujeme, podlijeme 1 dl vody, necháme zavařit a dochutíme vegetou. Tarhoňu servírujeme na talíř, zlehka podlijeme šťávou a poklademe kuřecí steaky. Ozdobíme zeleninou a kyselou okurkou. Kuřecí steak a tarhoňu s anglickou slaninou podáváme jako chutný hlavní chod.


8 dokonalých receptů na pečené kuře


Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.


8

user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí steak a tarhoňa s anglickou slaninou

Zpět na recept