Recept na klasické steaky se zajímavou přílohou.
1 dl | olej |
1 kostka | masox |
1 lžička | hladká mouka |
15 dkg | anglická slanina |
60 dkg | kuřecí maso |
25 dkg | tarhoňa |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
vegeta | |
mletý černý pepř |
Kuřecí steaky osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme odstát při pokojové teplotě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Na hluboké pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme tarhoňu, kterou zarestujeme. Dále si svaříme asi 1,5 dl vody a necháme v ní rozpustit masox nebo vegetu. Zarestovanou tarhoňu tímto vývarem průběžně podléváme a za stálého mícháni a dolevání dusíme tarhoňu doměkka, až se nám vyrestuje všechen vývar a zůstane nám na pánvi samotná těstovina. Nakonec si zprudka osmažíme kuřecí steaky po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme 1 lžičkou hladké mouky, zarestujeme, podlijeme 1 dl vody, necháme zavařit a dochutíme vegetou. Tarhoňu servírujeme na talíř, zlehka podlijeme šťávou a poklademe kuřecí steaky. Ozdobíme zeleninou a kyselou okurkou. Kuřecí steak a tarhoňu s anglickou slaninou podáváme jako chutný hlavní chod.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
autor Renegene
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.