Z přípravy srdíček máme omáčku i polévku.
1 lžička | sůl |
1 hrnek | mléko |
2-3 lžíce | polohrubá mouka |
2 lžičky | kremžská hořčice |
300-400 g | kuřecí srdce |
1 ks | Camembert |
podle chuti | |
---|---|
bujón |
Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry studené vody a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme 1 hodinu. Uvařená srdíčka vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout. Prsty stáhneme část s trubicí a srdíčka nakrájíme na kolečka. Odebereme z vývaru 1 litr a dáme do hrnce. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a 5 minut povaříme. Do povařeného základu přidáme 1/2 kostky bujonu (nebo sůl), rozmíchanou hořčici ve lžíci vody a jemně nastrouhaný sýr. Až se nám sýr rozpustí, tak do omáčky přidáme nakrájená srdíčka a prohřejeme. Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.
Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
autor JanaB
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena