Kuřecí špenátová rolka s brusinkovou omáčkou

Přírodní kuřecí rolka plněná špenátem a uzeným masem, přelitá brusinkovou omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem.


4.25x
45 min
1×

Postup přípravy

V prvé řadě si připravíme omáčku: Brusinky pozvolna rozvaříme ve vodě na kaši. Jakmile je kaše hustá, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru cukr, a hřebíček - vše samozřejmě podle chuti. Můžeme přidat 0,05l vína a poté svaříme omáčku dohusta. Necháme odstát a můžeme se pustit do samotného jídla.

Kuřecí prsa lehce rozklepeme paličkou, aby se nám dobře dělaly rolky. Maso osolíme, opepříme. Na plátky masa dále přidáme buďto rozmačkaný nebo na plátky nakrájeny česnek - přibližně jeden stroužek na jeden plátek masa. Na plátky rozprostřeme omytý listový špenát a na jemné kostičky nakrájené libové uzené maso. Plátky srolujeme do pěkných pevných rolek, které pro jistotu zajistíme párátky. Vložíme do trouby a pečeme přibližně na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Rolky by měly za tuto dobu a při této teplotě chytit krásnou zlatavou až hnědou barvu.

Po vyjmutí rolek z trouby je můžeme rovnou servírovat na talíře. Přelijeme je odstátou brusinkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí špenátová rolka s brusinkovou omáčkou

Zpět na recept