Kuřecí směs v bramboráku

Moc dobré, ale dost syté jídlo - pro velké jedlíky.


4.548x
45 min
3×

Ingredience

1 dlvoda
2 dlkečup
20 dkgmražená zelenina
1 plechovkakrájené žampiony v mírně slaném nálevu

náplň

3 stroužkyčesnek
1 kspórek
1 lžícemed
3 kskuřecí prsa
1 ksvětší cibule
1 ksmenší červená paprika
1 ksmenší zelená paprika

podle potřeby

olej
3 lžíceškrobová moučka
1 lžičkamletá sladká paprika

podle chuti

sójová omáčka
worcestrová omáčka

Postup přípravy

Bramboráky si připravíme podle mého receptu
Tátovy bramboráky.

Na kuřecí směs pro 4 osoby nám postačí 3 řízky. Nakrájíme si je na nudličky nebo menší kostičky a lehce osolíme. Ze solamylu na masové směsi a sladké mleté papriky si připravíme směs, ve které kostičky promícháme a necháme alespoň 10 minut odležet v lednici.

Mezitím si můžeme připravit zbytek surovin. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, stroužky česneku na jemné plátky. Vhodíme na rozpálený olej a chvilku promícháme. Než cibulka zesklovatí, přidáme i maso, aby se zatáhlo. Za občasného míchání děláme asi 5 minut. Pak přidáme na maso lžíci medu a ještě chvilku promícháme. Na nudličky pokrájíme i papriku, očištěný pórek na kolečka a vše přidáme na pánvičku, podlijeme trochou vody a lehce podusíme.
Z konzervy žampionů slijeme vodu a přidáme ke směsi. Přidáme mraženou zeleninovou směs podle chuti každého (já jsem dala jen mrkev, hrášek a kukuřici) a dusíme dalších 10 minut. Občas promícháme a podlijeme trochou teplé vody. Na dochucení použijeme sójovou omáčku a worchester.

Cca 5 minut před koncem přilijeme skleničku kečupu rozmíchanou ve vodě a kuřecí směs ještě chvilku provaříme.

Na talíř položíme bramborák, na polovinu dáme směs kuřecího a zeleniny, přikryjeme druhou polovinou bramboráku.

Tuto směs můžeme použít i jako čínu, v tom případě podáváme s rýží nebo s chlebem.
user-icon

autor atafle


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí směs v bramboráku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká