Kuřecí řízek v cornflakes

Smažené kuřecí maso obalované v těstíčku a lupíncích cornflakes.


4.138x
20 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme na tenký plát a po obou stranách posypeme solí a mletým bílým pepřem. Potřeme jogurtem smíchaným s vločkami chilli. Kuřecí řízky necháme marinovat aspoň 2 hodiny, lépe pak přes noc.

Připravíme si těstíčko, které vymícháme z 1 vejce, hladké mouky a mléka. Podle chuti posolíme.

Cornflakes trochu podrtíme.

Kuřecí plátky obalíme v těstíčku a poté v cornflakes, které do masa zatlačíme.

Kuřecí řízky v cornaflakes ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Je lepší použít fritovací hrnec, lupínky se rychle připalují. Stačí smažit jen pár minut.

Kuřecí řízek v cornflakes podáváme s brambory, hranolky nebo jen pečivem. Na talíři zdobíme čerstvou zeleninou a dochucujeme omáčkami (tatarskou, chilli, ďábelkskou, sýrovou apod.).
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí řízek v cornflakes

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní