Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou

Kuřecí prsa zapečená s cibulí, hermelínem a smetanou - dobrůtka.


4.8353x
90 min
121×

Postup přípravy

Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme podle chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné).

Dno sádlem vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibulí, na ni naskládáme kousky masa, na maso plátky hermelínu, celé zalijeme šlehačkou (nebo zakysanou smetanou) a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu, až je maso měkké.

Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou podáváme s přílohou podle vlastního výběru.

Hermelín by měl být bez příchuti. Já jsem pekla s paprikovým hermelínem, ale pak se míchalo moc chutí dohromady a výsledek byl horší.
S množstvím smetany to také nepřeháníme, aby se v ní maso nevařilo, ale aby se peklo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká