Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, utřený česnek a nasekanou bazalku promícháme a krátce povaříme. Necháme vychladnout a do marinády vložíme kuřecí plátky. Přikryjeme, vložíme do chladničky a necháme marinovat přes noc.
Poté plátky osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Plátky uchováváme teplé. Do výpeku nalijeme zbylou marinádu a prohřejeme. Přidáme vymačkanou šťávu z citronu i z pomeranče, sójovou omáčku a zahustíme solamylem se solí rozmíchaným ve trošce vody. Vše provaříme a nakonec omáčku zjemníme máslem.
Servírovací tác poklademe dokola kolečky papriky, doprostřed rozložíme plátky masa a zalijeme je omáčkou. Můžeme proložit plátky pomeranče.
Kuřecí prsa na pomerančích podáváme s vařenou rýží.
Zajímavé komentáře
a ještě...
trochu moc citronu!