Velice lehká a chutná polévka. Recept nenáročný na přípravu.
1 lžíce | olej |
1 ks | vejce |
1 l | voda |
15 dkg | pórek |
2 plátky | kuřecí prsa |
1 kostka | slepičí bujón |
10 dkg | široké vaječné nudle |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
petrželka | |
1 lžička | vegeta |
mletý černý pepř |
Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a nakrájíme na nudličky. Pórek pokrájíme na jemné kroužky. Vajíčko rozkvedláme v hrnečku. V hrnci na rozpáleném oleji zlehka orestujeme kuřecí prsa, zalijeme horkou vodou, přidáme vegetu a vaříme doměkka. Potom vložíme kostku slepičího bujónu a nakrájený pórek. Necháme ještě 5 - 8 minut povařit. Nakonec vmícháme vejce. Jakmile se srazí, odstavíme hrnec z rozehřáté plotny. Nyní do kuřecí polévky vložíme uvařené nudle a nasekanou zelenou petrželku. Kuřecí polévku s nudlemi podáváme s čerstvým pečivem. Nudle před vařením můžeme přelámat na menší kousky, nebo můžeme použít i jiné těstoviny jako mašličky či flíčky.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena