Očištěné, omyté a osušené maso povaříme 15 minut v drůbežím bujonu. Vyjmeme jej a nakrájíme na nudličky.
Oloupeme si cibuli, omyjeme papriky a zbavíme je jader. Nakrájíme cibuli na tenká kolečka a papriku na kostky. Nasekáme si citronovou trávu. Rozpálíme hrnec, přidáme máslo a všechnu zeleninu (cibule, paprika, citronová tráva) na něm orestujeme. Pak přidáme bujon a celou chilli papričku. Vše znovu necháme 15 minut povařit.
Mezitím si nastrouháme ementál, očistíme avokádo a nakrájíme jej na kostičky. Po oněch 15 minutách jej vmícháme do vývaru ementál a necháme jej rozpustit.
Přidáme kuřecí maso, dochutíme polévku solí, pepřem, případně světlou sojovou omáčkou. Odstavíme a již nevaříme.
Nakrájené avokádo vložíme do polévky a ihned servírujeme. Doporučujeme podávat na nahřátých talířích.