Vaření.czReceptyKuřecí plátek v bramboráku

Kuřecí plátek v bramboráku

Pěkný kus masa v bramborákovém těstíčku skvěle zasytí.


3.820x
35 min

Ingredience

sůl
ďábelské koření
4 kskuřecí řízek
čerstvě mletý pepř

těsto

5 stroužkůčesnek
sůl
1 ksvejce
500 gbrambory
1 lžičkamajoránka
3-4 lžícehladká mouka
1 dlhorké mléko

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme. Promícháme s horkým mlékem, vejcem a ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Zahustíme hladkou moukou. Těsto na bramboráky dáme stranou a připravíme si maso. Kuřecí jen trochu naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme trochou ďábelského koření. Maso zprudka osmahneme, až se zatáhne. Nemusíme úplně doměkka, stačí minutka dvě a maso vyjmeme. Na pánev dáme zhruba lžíci oleje a naběračkou poklademe bramborákové těsto, které mírně rozetřeme. Položíme plátek masa a zakryjeme další dávkou těsta. Kuřecí plátek v bramboráku osmahneme z obou stran. Můžeme dát na chvíli zapéct i do trouby, aby bylo těsto pěkně křupavé. Kuřecí plátek v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí plátek v bramboráku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena