Specialita pocházející z Thajska. Jemně pálivé zelené kari je zjemněné kokosovým krémem. Jako zeleninu lze použít cokoliv, co máte rádi.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Ostatní
Cibule1 ks
Mrkev1 ks
Brokolice1 ks
Žampiony200 g
Olivový olej3 lžíce
Kuřecí prsa500 g
Omáčka
Kuřecí vývar1 hrnek
Třtinový cukr1 lžíce
Zelená kari pasta50 g
Thajská rybí omáčka1 lžíce
Kokosový krém250 ml
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Menší brokolici rozebereme na růžičky a krátce ji spaříme. Mrkev nakrájíme na kolečka. Cibuli také, ale na silnější kolečka. Malé žampiony rozpůlíme.
Kuřecí prsa podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky.
Každou zeleninu osmahneme samostatně na olivovém oleji.
Maso také osmahneme.
Na pánvi asi minutu restujeme kari pastu.
Přidáme vývar, cukr podle chuti, kokosový krém, rybí omáčku a přivedeme k varu.
Zeleninu a maso vložíme do vyhřátého hrnce. Zalijeme je omáčkou a znovu přivedeme k varu. Pak odstavíme podáváme.
Kuřecí na zeleném kari podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.