Kuřecí maso s chřestem

Na nedělní oběd kuřecí řízky zapečené s chřestem, debrecínkou a sýrem, podáváme s hranolky.


4.414x
60 min
6×

Ingredience

12 kschřest
80 gdebrecínka
600 gkuřecí prsa
2 plátkyanglická slanina
1 lžícečerstvě nasekaná petrželka
8 plátkůsýr (eidam)

podle chuti

sůl
kari koření

příloha

hranolky

na ozdobu

sterilované okurky

podle potřeby

olej na opečení
vegeta speciál

Postup přípravy

Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme okapat. Můžeme použít i chřest v konzervě. Větší kuřecí plátky naklepeme,osolíme,okořeníme kari kořením a z jedné strany pomoučíme. Po obou stranách je na pánvi v rozehřátém oleji opečeme. Opečené řízky poskládáme do vymazaného pekáčku,na každý dáme trochu posekané petrželky, zakryjeme plátkem debrecínky, na ni dáme 3 uvařené chřesty, posypeme vegetou a celé zakryjeme jedním velkým plátkem sýra (nebo dva menší). Okolo masa dáme nudličky anglické slaniny. Kuřecí maso s chřestem dáme do rozehřáté trouby zapéct asi na 20 minut. Vhodnou přílohou ke kuřecímu masu s chřestem jsou bramborové hranolky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí maso s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena