Kuřecí křidélka na grilu

Recept na báječná grilovaná kuřecí křidélka.


4.04x
25 min

Postup přípravy

Kuřecím křidélkům odkrojíme konce (špičky).

Marinádu si uděláme zvlášť z olivového oleje, worcesterové omáčky, špetky chilli, pepře, soli a mleté papriky. Pokud vám vyjde málo marinády, není problém od každého přidat ještě trochu. Kuřecí křidélka necháme marinovat nejméně 4 hodiny.

Kuřecí křidélka grilujeme silnější stranou na gril. Během grilování potíráme maso marinádou. Maso je hotové když se krásně odlupuje od kosti.

Jako dip si můžeme udělat směs ze zakysané smetany, majonézy, česneku a bylinek.

Jako přílohu ke kuřecím křidélkům na grilu doporučuji opéct na grilu také bagetku a kousky pečiva poté zakápnout olivovým olejem.
user-icon

autor mia