Kuřecí kousky s hlávkovým zelím

Připravte si velmi chutný čínský pokrm z bílého hlávkového zelí, pórku a kuřecího masa. Recept na kuřecí kousky se zelím.


3.2124x
45 min
5×

Postup přípravy

Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a zelí na něm osmahneme. Trochu ho posolíme, aby pustilo vodu a změklo. Zelí smažíme za stálého míchání, aby se nepřipeklo. Mělo by zůstat polosyrové, křupavé.

Pórek opláchneme a nakrájíme na nudličky asi 5 centimetrů dlouhé.

Na jiné pánvi si rozehřejeme olej, maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky, rozmícháme se solamylem a zprudka osmahneme. Smažíme, dokud maso nezrůžoví. Pak přisypeme pórek, krátce společně osmahneme. Smícháme s osmaženým zelím, přidáme koření, sójovou omáčku, cukr, nakonec ocet. Vše promícháme.

Kuřecí kousky s hlávkovým zelím podáváme s rýží, ale výtečně chutnají i s chlebem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky s hlávkovým zelím

Zpět na recept