Kuřecí kousky s hlávkovým zelím

Připravte si velmi chutný čínský pokrm z bílého hlávkového zelí, pórku a kuřecího masa. Recept na kuřecí kousky se zelím.


3.2124x
45 min
5×

Ingredience

1 lžičkasůl
2 lžíceocet
2 lžičkysolamyl
1 kspórek
1 lžičkacukr krupice
2 lžícesójová omáčka
400 gkuřecí maso
1 lžičkamletý kmín
1 lžičkapapriková vegeta
0.5 hlávkymenší bílé zelí

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a zelí na něm osmahneme. Trochu ho posolíme, aby pustilo vodu a změklo. Zelí smažíme za stálého míchání, aby se nepřipeklo. Mělo by zůstat polosyrové, křupavé.

Pórek opláchneme a nakrájíme na nudličky asi 5 centimetrů dlouhé.

Na jiné pánvi si rozehřejeme olej, maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky, rozmícháme se solamylem a zprudka osmahneme. Smažíme, dokud maso nezrůžoví. Pak přisypeme pórek, krátce společně osmahneme. Smícháme s osmaženým zelím, přidáme koření, sójovou omáčku, cukr, nakonec ocet. Vše promícháme.

Kuřecí kousky s hlávkovým zelím podáváme s rýží, ale výtečně chutnají i s chlebem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kousky s hlávkovým zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena