Kuře v závěji s dělovými koulemi

Kuře na zelenině s bramborovou přílohou.


4.412x
0

Postup přípravy

Zelí smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhaným jablkem a cukrem. Dvě třetiny směsi rozprostřeme do pekáčku. Posolené kousky kuřete položíme na zelí, posypeme kmínem, pokryjeme zbytkem zelí a pokapeme rozpuštěným tukem.

Kuře pečeme v troubě asi půl hodiny. Pak z masa zelí odhrneme a dopečeme dozlatova.

Uvařené a vychlazené brambory nastrouháme, přidáme mouku,vejce, solamyl, máslo a sůl. Vypracujeme těsto, vyválíme několik válečků o průměru 5 cm, nakrájíme je na stejné kousky a tvarujeme kuličky. Kuličky vaříme v osolené vodě 5 - 7 minut.

Kuře v závěji podáváme s uvařenými dělovými koulemi jako hlavní chod.
user-icon

autor smoulinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře v závěji s dělovými koulemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká