Kuře Singapur s kari rýží

Indický recept na lehce pikantní kuře s ovocem a kari rýží.


0.00x
150 min

Ingredience

150 gmáslo
3 kscibule
3 ksjablko
2 hrstěrozinky
1 kskuře
250 grýže
200 gananas
1 ksbanán
300 mlkuřecí vývar
1 lžícehladká mouka
3-4 lžícekari koření
250 mlsmetana ke šlehání

podle chuti

sůl

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Oloupanou středně velkou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Jakmile zezlátne, přidáme 1 lžíci kari. Počkáme jen chvíli, než zavoní. Mezitím si připravíme porce kuřete. Můžeme je nechat zatáhnout ve voňavém tuku, ale opatrně, kari by se mohlo připálit. Maso podlijeme vývarem, osolíme a přiklopíme druhým pekáčem. Pečeme v troubě, až je kuře měkké. Jakmile je kuře upečené, zalijeme šlehačkou s lehkou záklechtkou (1 lžíce hladké mouky) a necháme ještě chvíli péct.

Zatímco máme kuře v troubě, připravujeme kari rýži. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme rýži a zasypeme kari kořením. Vše necháme lehce rozvonět, přidáme hrst omytých rozinek, osolíme a zalijeme potřebným množstvím vody. Doporučuji na 1 díl rýže 2 díly vody. Kari rýži přiklopíme a dusíme asi 20 minut.

Ke konci všech úprav si připravíme jablka a jiné ovoce. Na másle osmahneme malou cibulku, zasypeme cukrem krystal a necháme zkaramelizovat. Jakmile dostane karamel zlatou barvu, vsypeme do něj jablíčka nakrájená na kousky, kousky banánu a ananasu. Zasypeme opět hrstí omytých rozinek a zalijeme vodou. Ovoce dusíme jen krátce.

Kuře Singapur podáváme s kari rýží jako výtečný hlavní chod. Pálivost pokrmu je závislá na druhu kari. Indické je pro nás hodně pálivé. Pro slabé nátury doporučuji české nebo kombinaci obojího.
user-icon

autor hokusy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře Singapur s kari rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.