Kuře se špenátem a barevnou rýží

Recept inspirovaný indickou kuchyní, kde se prolínají různé chutě i barvy.


3.02x
45 min

Ingredience

500 gkuřecí prsa
60 gkokosové mléko

směs

40 gčesnek
80 gcibule
100 gpórek
120 mlbílý jogurt
300 gšpenátové listy

podle chuti

sůl
hřebíček
koriandr
muškátový oříšek
kari koření
římský kmín
mletý zázvor
mletá sladká paprika

příloha

6 kshřebíček
300 gdlouhozrnná rýže

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Rýži uvaříme s hřebíčkem v silně osolené vodě, které dáme dvakrát více a po 7 minutách odstavíme a necháme pod poklicí dojít. Po chvilce vyjmeme koření a promícháme. V trošce oleje rozpustíme lžičku sladké papriky a vmícháme do třetiny rýže. Totéž provedeme s kari kořením a poslední třetinu necháme bílou.

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme mletým koriandrem, muškátovým oříškem a římským kmínem, osolíme a promícháme s trochou oleje. Maso pak prudce opečeme na oleji a na závěr podusíme pod pokličkou v kokosovém mléce.

Cibuli nakrájíme na jemno, česnek nasekáme na drobno a špenát nakrájíme na kousky. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme posekaný česnek a nakonec zpěníme mletý zázvor s trochou římského kmínu, přidáme nakrájený špenát, krátce podusíme, osolíme a před podáváním zjemníme bílým jogurtem.

Kuře se špenátem a barevnou rýží podáváme jako chutný hlavní chod. Na talíř dáme tři kopečky různě barevné rýže a k tomu masovou směs, kterou přelijeme špenátem.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře se špenátem a barevnou rýží

Zpět na recept