Kuřecí stehna dobře očistíme a omyjeme vodou. Necháme okapat, posypeme provensálskou směsí koření a zalijeme olivovým olejem. Pokud nespěcháme, necháme uležet.
Oloupeme si brambory a nakrájíme je na silnější plátky.
Do titanového hrnce s poklicí vsypeme zelí (množstvím nešetříme, lze ho dát podle chuti), na které položíme kuřecí stehna. Přikryjeme poklicí a necháme péct.
Asi po 20 minutách na zelí přidáme plátky brambor a na brambory otočíme kuřecí stehna. Na každé stehno položíme kousek másla. Opět přikryjeme poklicí a necháme péct, podle potřeby můžeme mírně podlít vodou.
Po změknutí masa i brambor necháme chvíli pod poklicí dojít.
Servírujeme na talíř zelí s plátky brambor, navrch položíme kuřecí stehno.