Kuře s bramborem na zelí

Komu chutná kyselé zelí, určitě ocení nenáročnou přípravu vydatného pokrmu.


3.622x
60 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí stehna dobře očistíme a omyjeme vodou. Necháme okapat, posypeme provensálskou směsí koření a zalijeme olivovým olejem. Pokud nespěcháme, necháme uležet.

Oloupeme si brambory a nakrájíme je na silnější plátky.

Do titanového hrnce s poklicí vsypeme zelí (množstvím nešetříme, lze ho dát podle chuti), na které položíme kuřecí stehna. Přikryjeme poklicí a necháme péct.

Asi po 20 minutách na zelí přidáme plátky brambor a na brambory otočíme kuřecí stehna. Na každé stehno položíme kousek másla. Opět přikryjeme poklicí a necháme péct, podle potřeby můžeme mírně podlít vodou.

Po změknutí masa i brambor necháme chvíli pod poklicí dojít.

Servírujeme na talíř zelí s plátky brambor, navrch položíme kuřecí stehno.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s bramborem na zelí

Zpět na recept