Kuře pečené na zelí

Jednoduchý recept na chutný hlavní chod z kuřecího masa.


4.854x
60 min
3×

Postup přípravy

Kuře očistíme, naporcujeme a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, grilovacím kořením a sladkou paprikou, jak kdo má rád. Místo kuřete můžeme použít kuřecí stehna.

Pekáček vytřeme špekem, na dno položíme vrstvu okapaného kysaného zelí a na něj rozložíme tenká kolečka velké cibule. Povrch posypeme kmínem a cukrem. Na tuto vrstvu položíme okořeněné porce kuřete, poklademe plátky špeku a podlijeme trochou vody.

Kuře vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme doměkka bez podlévání. Ke konci pečení sejmeme pokličku a zvýšíme teplotu na 200 °C, aby se nám utvořila kůrčička.

Pečené kuře na zelí podáváme s houskovými či bramborovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře pečené na zelí

Zpět na recept