Ustřihneme dva stejně velké kusy z ovazového materiálu (fáč) a zabalíme do nich koření (pepř, nové koření, bobkový list).
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme. Z masa si připravíme 1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna, z králíka použijeme zadní část.
Do pekáče dáme nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, česnek, přidáme pikantní kečup, kremžskou hořčici, sójovou omáčku a vše dobře promícháme. Kuře nebo králíka osolíme, opaprikujeme a posypeme kari kořením. Vložíme do pekáče a potřeme marinádou, přidáme zhotovené sáčky s kořením a necháme v lednici do druhého dne odležet.
Poté kuře nebo králíka mnoha chutí podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Jako přílohu zvolíme ke kuřeti nebo králíkovi mnoha chutí bramborové knedlíky.