Kuře na švestkách

Jednoduchý recept na pečené kuře plněné v marinovaných švestkách.


3.0117x
90 min

Postup přípravy

Den předem namočíme švestky do čaje, do něhož přidáme koňak. Předtím ale švestky spaříme horkou vodou.

Před přípravou kuřete švestky vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je, pokud je třeba.

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Cibuli a karotku očistíme a nakrájíme kousky. Polovinu švestek pokrájíme a naplníme jimi kuře. Otvor zašijeme, kuře položíme do pekáče, přidáme máslo, karotku a cibuli.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a kuře zapečeme. Poté ho obložíme zbývajícími švestkami a dopečeme doměkka. Během pečení poléváme kuře vypečenou šťávou a podle potřeby i vodou.

Upečené kuře podáváme s brambory nebo rýží a přeléváme omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na švestkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.