Kuře na paprice se smetanovou omáčkou

Recept na kuře na velmi jemné smetanové omáčce.


4.662x
75 min
38×

Postup přípravy

Smetanovou omáčku připravíme tak, že nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím kuřecí řízky osolíme a vložíme je na zpěněnou cibuli. Necháme chvíli orestovat (do bílé barvy masa) a potom zakryjeme poklicí. Necháme, aby maso pustilo šťávu, poté co maso šťávu pustí, posypeme sladkou paprikou, podlijeme vodou a necháme podusit cca 30 minut.

Po 30 minutách maso odděláme na talíř a šťávu z masa rozmixujeme, nalijeme do šťávy mléko a šlehačku nebo smetanu - rozmícháme s hladkou moukou, tímto zahustíme a smetanovou omáčku necháme povařit.

Nakonec ochutíme podle potřeby solí, vegetou a octem, omáčka nesmí již vařit! Maso do omáčky nedáváme, aby se nám nerozvařilo.

Kuře na paprice přelijeme na talíři smetanovou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na paprice se smetanovou omáčkou

Zpět na recept