Vaření.czReceptyKuře na paprice se smetanovou omáčkou

Kuře na paprice se smetanovou omáčkou

Recept na kuře na velmi jemné smetanové omáčce.


4.662x
75 min
38×

Ingredience

0.5 lmléko
1 kscibule
2 hrnkyvoda na podlití
3 lžícemletá sladká paprika
3 kskuřecí řízek
1 kelímekšlehačka nebo smetana

podle chuti

sůl
ocet
vegeta

podle potřeby

3 plátkymáslo
hladká mouka

Postup přípravy

Smetanovou omáčku připravíme tak, že nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Mezitím kuřecí řízky osolíme a vložíme je na zpěněnou cibuli. Necháme chvíli orestovat (do bílé barvy masa) a potom zakryjeme poklicí. Necháme, aby maso pustilo šťávu, poté co maso šťávu pustí, posypeme sladkou paprikou, podlijeme vodou a necháme podusit cca 30 minut. Po 30 minutách maso odděláme na talíř a šťávu z masa rozmixujeme, nalijeme do šťávy mléko a šlehačku nebo smetanu - rozmícháme s hladkou moukou, tímto zahustíme a smetanovou omáčku necháme povařit. Nakonec ochutíme podle potřeby solí, vegetou a octem, omáčka nesmí již vařit! Maso do omáčky nedáváme, aby se nám nerozvařilo. Kuře na paprice přelijeme na talíři smetanovou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor hanca.s

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře na paprice se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena