Kuře na paprice s hrnkovými knedlíky

Výborný tip třeba na nedělní oběd.


4.931x
120 min
11×

Ingredience

1 lžičkamáslo
1 kskuře
1 špetkagrilovací koření

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

příloha

2 ksvejce
1 hrnekmléko
2 ksrohlík
1 hrnekpolohrubá mouka

omáčka

mléko
1 kscibule
mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Celé kuře naporcujeme na poloviny nebo čtvrtiny a propláchneme. Osolíme, okořeníme paprikou a grilovacím kořením. Na paprice nešetříme. Porce vložíme do pekáče. Podlijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Nezapomeneme průběžně podlévat velkým množstvím vody.

Mezitím, co se nám kuře bude péct, vymažeme hrnky (4 - 5 ks) olejem nebo vepřovým sádlem a nachystáme si těsto na knedlíky. V míse smícháme mouku, studené mléko, na kostky nakrájené rohlíky, žloutky ze 2 vajíček a špetku soli. Z bílku našleháme sníh a jemně vmícháme do těsta.

Těsto nalijeme do vymazaných hrníčků a vložíme do hrnce s vodou. Voda by měla dosahovat do jejich poloviny. Vodu přivedeme k varu a hrnkové knedlíky vaříme 30 - 40 minut. Zda jsou knedlíky hotové poznáme pomocí špejle. Pokud se na špejli po vpichu do knedlíku přilepí těsto, knedlíky musíme ještě povařit. Jsou-li knedlíky uvařené, vyjmeme je z vody a necháme na prkénku odstát. Po asi 5-ti minutách půjdou dobře vyklopit.

Je-li kuře upečené, vyndáme maso z pekáče a opatrně odkostíme. Výpek z kuřete i s cibulkou vlijeme do mixéru, přidáme smetanu, mléko a umixujeme. Vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme mouku a povaříme. Podle potřeby dochutíme solí. Jakmile máme omáčku hotovou, vložíme do ní maso, aby se prohřálo.

Hrnkové knedlíky nakrájíme na talíř a polijeme paprikovou omáčkou s masem. Kuře na paprice s hrnkovými knedlíky ihned podáváme. Můžeme ozdobit brusinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na paprice s hrnkovými knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká