Kuře dušené v zelenině

Jednoduchá, rychlá a zdravá příprava kuřete, které voní po víně a majoránce.


4.99x
60 min
1×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
125 gšalotka
3-4 lístkybobkový list
600-700 mlčervené víno
2 kskuřecí prsa
2 ksčervená paprika
2 kszelená paprika
2 ksžlutá paprika
1 svazečekčerstvá majoránka
4 kskuřecí stehna (střední)
30 gpřeškvařené máslo

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

8 lístkůčerstvá majoránka

Postup přípravy

Papariky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky, Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme, šalotky oloupeme. Rozehřejeme máslo, maso ze všech stran dobře opečeme a ochutíme solí a pepřem. Pak přidáme česnek, šalotku, kostičky papriky a bobkový list. Promícháme, podlijeme vínem, zasypeme lístky čerstvé majoránky, přikryjeme poklicí a na středním plameni dusíme přibližně 40 minut. Kuře dušené v zelenině podáváme ozdobené lístky majoránky a jako příloha postačí třeba čerstvá celozrnná bageta.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře dušené v zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena